Landbouw
Gemengd voeren van koeien

Doordat er momenteel veel boeren bezig zijn met schaalvergroting voor na 2015 en het drukken van de kostprijs, zie je de afgelopen jaren al verschuivingen van de werkzaamheden. Dit is onder andere te herleiden in het kuilproces. Steeds meer boeren stoppen met zelf maaien en harken en besteden dit uit aan de loonwerker.

Nu zijn wij afgelopen winter benaderd door een aantal veehouders om een opzet te maken voor het voeren van de koeien om kosten voor de veehouder te besparen.

In deze regio, een gebied van circa 20 kilometer om Werkhoven, is deze manier van loonwerk nog niet aan de orde.

Het voeren door de loonwerker heeft een groot aantal voordelen en helpt wederom voor een groot gedeelte de kostprijs te verlagen.

Lees meer...
 
Winterklaar maken percelen

U kent vast wel die grote ergernis begin mei, druk met land gereed maken voor het zaaien en iedere keer weer roterra-eggen en die kluiten maar niet fijn te krijgen.

Lees meer...
 
Landverbetering

Een goed zaaibed is een eerste vereiste voor een vlotte kieming en opkomst van het gras of mais. Een vlakke ondergrond en voldoende losse grond om het zaad af te dekken zijn hierbij van wezenlijk belang. Grondsoort en vochtgehalte bepalen het tijdstip en de wijze van uitvoering van de zaaibedbereiding. Belangrijk is het aantal bewerkingen zo klein mogelijk te houden, ook hier geldt het uitgangspunt ‘overdaad schaadt’.

Lees meer...
 
Hakselen van het gewas

Voor het hakselen van uw gras en mais hebben we de beschikking over een John Deere 6810 voorzien van een graspickup. De graslengte (haksellengte) is onafhankelijk in te stellen, dit vergemakkelijkt de verwerking van uw ruwvoer door middel van een voermengwagen.

Lees meer...
 
Maaien van het gewas
Om het gras bij u te maaien hebben wij de beschikking over een front-en achtermaaier. Deze machines hebben een gezamelijke werkbreedte van 6.00 meter en zijn voorzien van een kneusinrichting.
 
Harken van het gewas

Om het gewas snel en schoon bij elkaar te harken hebben we een hydraulisch aangedreven kuhn zwadhark met een werkbreedte van 8,50 meter, de zwadbreedte kan hydraulisch worden aangepast, waardoor we altijd de ideale wiers verkrijgen.

Lees meer...
 
Grootpakpersen

Persen en wikkelen behoren tot de mogelijkheden van het verwerken van uw gras, hooi of stro. Hiervoor staan er meerdere persen tot uw beschikking, varierend van  kleine baaltjes tot grote.

Lees meer...
 


Schadewijkerweg 2a | 3984 LH Odijk | Telefoon: 0343-551200 | Fax: 0343-552114 | E-mail: info@anvanimpelen.nl